Marc Sabbah

altviool

Altviolist Marc Sabbah (1988, New York City) speelt regelmatig zowel als solist met orkesten als ook in kamermuziekverband. Vanaf 2012 is hij als solo-altist verbonden aan het Nationaal Orkest van België. Per 1 september 2017 is Marc gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Bergen (Mons), België.

Marc is prijswinnaar van diverse internationale concoursen: in 2016 ontving hij de 1e prijs van de ‘Rising Stars Competition’ in Berlijn, waardoor hij in de gelegenheid werd gesteld een solo programma te spelen in de Berliner Philharmonie. Ook werd hem in juli 2016 de 1e prijs van de Manhattan International Music Competition toegekend, bekroond met een solo recital in Carnegie Hall. In 2013 won hij de 1ste prijs van het Amsterdamse Nationaal Altviool Concours. ​Marc geeft regelmatig solo recitals en kamermuziekconcerten en trad op in festivals in Europa, Israël, Oekraïne, Rusland, de VS en Canada. In 2011 nam Marc deel aan de Verbier Festival Academy in Zwitserland, waar hij masterclasses kreeg van o.m. Ferenc Rados, Gabor Takacs-Nagy, Lawrence Power en Kim Kashkashian en het podium deelde met fenomeen Ivry Gitlis.

In Nederland was Marc te horen op het festival van Liza Ferschtman in Delft en in Utrecht op het festival van Janine Jansen. Hij is oprichter van een nieuwe kamermuziekserie in Brussel. In samenwerking met de Dutch Viola Society gaf Marc les in barokstok en speelde een solo recital bij het Grachtenfestival. Recente solo-optredens: het Violaconcert van Leo Smit, het dubbelconcert voor altviool en klarinet van Max Bruch in Bozar/Brussel (met het Nationaal Orkest van België en het Casco Philharmonic); in Utrecht en het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ soleerde hij in het Viola Concerto van William Walton (met Symfonieorkest De Philharmonie). Ook trad hij op met het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolic, in o.m het Concertgebouw Amsterdam. Zomer 2018 zal hij met Camerata Rousseau in Zwitserland het Viola Concert van Franz Anton Hoffmeister uitvoeren.

​Hij behaalde zijn eerste diploma bij de Junior-division van de Juilliard School of Music in NYC. Daarna studeerde hij cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sven Arne Tepl en Nobuko Imai. ​

Marc bespeelt een Leroy F. Geiger altviool (1951), gebouwd in Chicago, Verenigde Staten.

You-tube linkje:
You-Tube Channel Compris Artist Management: Marc Sabbah

www.marcsabbah.com