BEETHOVEN PIANOCONCERTEN PROJECT

Uitvoerenden: Hanna Shybayeva & het Animato Quartet, met Bas Vliegenthart, contrabas 

Een programma waarin de nadruk ligt op het 1e Pianoconcert op. 15 van Ludwig van Beethoven in een bewerking van Vinzenz Lachner (1811 –1893) voor piano en strijkkwintet. Deze zelden uitgevoerde kamermuziekversie maakt deel uit van een opnameproject van Hanna Shybayeva voor Naxos, waarbij zij alle vijf pianoconcerten van Beethoven in deze bezetting speelt.

Behalve Beethovens Pianoconcert kunnen we in dit programma het Animato Kwartet horen in Quartettsatz D703 in c-klein van Franz Schubert; na de pauze wordt een jong en nog zeer romantisch werk voor pianokwintet van de Hongaarse componist Béla Bartók uitgevoerd.

Een opname van Beethovens Pianoconcerten nr. 3 en 4 met het Utrecht String Quartet, verscheen in 2019 en werd door de vakpers zeer goed beoordeeld

Opus Klassiek: Hanna Shybayeva heeft technisch alles in huis om haar partij fonkelend en poëtisch tot leven te brengen…” De feilloze balans tussen de instrumenten en de perfecte intonatie zorgen voor een eclatant luisterfeest”

Pizzicato: “Hanna Shybayeva never plays herself into the foreground and is always out to focus Beethoven’s messages together with her colleagues”