D&B Pianoduo

piano

Passie voor het instrument en het plezier van samenspelen bracht de Kroatische pianisten Dubravka Vukalovic en Bruno Vlahek tot het oprichten van het D&B Duo. Vanaf hun eerste concert als duo in 2006 zien zij hun populariteit groeien, is het in Amsterdam, Barcelona, Londen, Ber­lijn, Dubrovnik, Madrid, Monte-Carlo, New York of Dubai. In 2013 waren zij laureaten van de Monaco International Competition for Piano-4-Hands. In datzelfde jaar maakten zij hun debuut in China, waar zij optraden in enkele van de grootste concertzalen, waar de recensies de ‘brilliant virtuosity of their dialogue’ benadrukten. Zij waren de eerste Kroatische pianisten die de monumentale cyclus “Visions de l’Amen” van Olivier Messiaen uitvoerden. Hun repertoire bevat zowel klassieke werken als speciale arrangementen voor twee piano’s en quatre-mains. Zij maakten een CD met werken van o.m. Bernstein, De Falla en Milhaud. Als ze niet op tournee zijn, woont het duo in Madrid.

Dubravka Vukalovic Vlahek (1984, Varaždin) studeerde o.m. in de Centrale Muziekschool van het Tsjaikovski Staats Conservatorium van Moskou, aan het Conservatorium in Lausanne (bij Dag Achatz en Jean-François Antonioli). In 2010 behaalde ze haar masterdiploma bij Ricardo Castro. Op 14-jarige leeftijd debuteerde ze als solist met het Zagreb Philharmonic Orchestra en won vervolgens de eerste prijs op het Internationale Pianoconcours van Zagreb in 2000. Ze treedt regelmatig op als solist en kamermusicus in heel Europa, in Azië, Zuid-Amerika en Rusland. Haar concertoptredens werden opgenomen en uitgezonden op tv- en radiostations in Kroatië, Nederland, Rusland, Spanje en op Radio Suisse Romande (Espace 2).

Bruno Vlahek (1986, Zagreb) volgde postdoctorale studies aan het Conservatoire de Lausanne bij Jean-François Antonioli en aan de Hochschule für Musik in Keulen bij Vassily Lobanov, waar hij ook compositie en improvisatie studeerde. Van 2010 tot 2013 kreeg hij lessen van de legendarische Dmitri Bashkirov aan het Queen Sofía College of Music in Madrid. Bruno won 1e prijzen op diverse internationale piano-concoursen zoals “Alexander Scriabin” in Parijs (2010) en was laureaat bij o.m. de 6e China Shanghai International Piano Competition (2012) en het Concours International de Piano de Lyon (2016). Hij ontving een eredoctoraat van H.M. Koningin Sofía van Spanje. Hij geeft regelmatig recitals en treedt op met toonaangevende orkesten over de gehele wereld, in zalen zoals Palau de la Música in Barcelona, ​​Liszt Academy in Boedapest, Auditorio Nacional de Música in Madrid, Gasteig in München, Mozarteum in Salzburg, Seoul Arts Center en op festivals zoals Bolzano, Dubrovnik, Wenen, Moskou, Dar es Salaam en Verbier. Ook als componist is Bruno succesvol: meer dan 50 orkest-, kamer-, solo- en koorwerken van zijn hand zijn uitgevoerd op vijf continenten. In 2012 won hij de 1e prijs op de XXXIII Internationale competitie voor orgelwerken “Cristobal Halffter” in Spanje. Zijn werken zijn gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk en de VS.

You Tube-links:
• Saint-Saëns, Danse Macabre                         

• Piazzolla, Libertango
• You-Tube Channel Compris Artist Management: Pianoduo D&B

www.db-duo.webs.com