Trio Bell’arte

Vassilis Varvaresos - Noé Inui - Benedict Kloeckner

De drie jonge musici van dit pianotrio zijn allen meervoudig prijswinnaar van internationale concoursen. Naast hun solocarrières hebben zij ook een grote liefde voor de kamermuziek. In hun recitals kan men genieten van hun grote technische bagage en muzikaliteit, hun expressieve speelwijze en aanstekelijk enthousiasme. Het trio was te horen op diverse podia in de Benelux, waaronder Diligentia/Den Haag. Ook in Duitsland zijn zij regelmatig te gast, onder meer waren zij te beluisteren in München/Gasteig in de serie ‘Winners and Masters’, en traden zij op in Korea en Japan. Seizoen 2020-21 maakte het Trio Bell’Arte o.m een tournee door Duitsland met het Triple Concert van Ludwig van Beethoven.

Achtergrond musici:
De Griekse meesterpianist Vassilis Varvaresos (1983) was in 1998 de jongste winnaar ooit van Young Concert Artists/New York. Ook bij het Enescu Concours (Boekarest) en de Monte Carlo Piano Masters viel hij in de prijzen. Vassilis was en is te horen in vele belangrijke concertlocaties zowel in de VS als in Europa. In Nederland was hij samen met Noé Inui o.m. te horen in Den Haag (Nieuwe Kerk en in het Amsterdamse Concertgebouw. In 2012 gaf hij een solorecital voor toenmalig President Obama in het Witte Huis. Vassilis wordt, behalve voor solo-recitals ook regelmatig geëngageerd als solist met orkesten uit diverse Europese landen. Hij maakte 3 cd’s: een soloalbum, één met violist Noé Inui en één met bariton Dimitris Tiliakos (Winterreise). Mei 2018 was de release van zijn nieuwste album, met daarop diverse ‘Valses’.

De Grieks/Japanse violist Noé Inui (1985) won eerste prijzen bij o.m. Young Concert Artists/New York, Sibelius Concours/Helsinki (Young Talents’ Prize) en de topprijs Prix Julius Baer van de Verbier Festival Academy in Zwitserland. Noé speelt regelmatig als solist bij diverse orkesten in Europa en Japan. In het Amsterdamse Muziektheater was Noé in 2014 te horen in Beethovens Vioolconcert, bij het ballet ‘Shape’ van Het Nationale Ballet, door The New York Times beoordeeld als ‘brilliantly performed by Noé Inui’. Najaar 2018 trad hij opnieuw op in het Muziektheater en bij het Nationale Ballet, ditmaal in Bernstein’s vioolconcert ‘Serenade after Plato’s Symposium’. Als kamermusicus deelde Noé het podium met coryfeeën als Martha Argerich, en op meer regelmatige basis, met Leonidas Kavakos .

De Duitse cellist Benedict Kloeckner (1989) won diverse prijzen bij internationale concoursen en speelt regelmatig als solist bij de grote Duitse orkesten, in vele belangrijke Europese zalen, en ook in de VS. In 2015 maakte hij zijn solodebuut met orkest in het Concertgebouw. Twee van zijn vaste muzikale partners zijn pianist José Galliardo en pianiste Anna Fedórova, met wie hij meerdere, zeer goed ontvangen cd’s opnam. Hij deelde het podium met musici als Emanuel Ax, Christoph Eschenbach, Gidon Kremer, Anne-Sophie Mutter en Sir Andras Schiff.

You-tube link:
• You-Tube Channel Compris Artist Management: Trio Bell’Arte