PianoKwartet Corneille

Vassilis Varvaresos: piano, Noé Inui: viool, Georgy Kovalev: altviool, Ella Van Poucke: cello

De vier musici van pianokwartet Corneille zijn allen prijswinnaars bij belangrijke internationale concoursen en traden op in de belangrijkste zalen over de gehele wereld.

Violist Noé Inui (1985) is een wereldburger pur sang. Zijn vader is Japans, zijn moeder Grieks, en hij werd in Brussel geboren. Hij rondde zijn studies af in Parijs, Karlsruhe (bij Ulf Hoelscher) en in de stad waarin hij nog steeds woonachtig is, Düsseldorf, bij onder meer Rosa Fain. Onder de diverse prijzen die Noé op zijn naam schreef waren de topprijs Prix Julius Baer van de Verbier Festival Academy (2012) in Zwitserland, “uitgereikt aan een exceptioneel getalenteerde musicus”, de 1e prijs bij Young Concert Artists/New York (2009) en de Young Talents’ Prize bij het Sibelius Concours in Helsinki (2005). Noé treedt regelmatig op als solist met orkesten in Japan, Duitsland, België en Nederland en was te horen in zalen als Beethovenhaus/Bonn, Tonhalle/Düsseldorf, Philharmonie/Köln, Gasteig/München, Bozar/Brussel, Megaron/Athens en Suntory Hall/Tokio. Als kamermusicus deelde Noé het podium met coryfeeën als Leonidas Kavakos en Martha Argerich. Samen met pianist Vassilis Varvaresos maakte hij in 2016 zijn debuut in het Amsterdamse Concertgebouw.

De Georgische altist Georgy Kovalev (1990) begon zijn studie aan het Tchaikovski Conservatorium in Moskou bij Yuri Bashmet en vervolgde deze aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln bij Matthias Buchholz. Ook studeerde hij bij Nobuko Imai aan de Haute École de Musique de Geneve. Hij won prijzen op verschillende concoursen, waaronder de 2e prijs in 2011 tijdens de Yuri Bashmet International Competition in Duitsland en in 2010 tijdens de International Brahms Competition in Pörtschach/Oostenrijk. In 2011 won hij de 1e prijs van de Neva Foundation tijdens de Verbier Festival Academy/Zwitserland en hij is een van de deelnemers aan het Yehudi Menuhin Live Music Now project in Duitsland. Georgy was te horen in vele zalen en plaatsen over de hele wereld zoals Champs-Elysées/Parijs, Philharmonie/Köln, Tokyo, München, Chicago en Moskou. Als kamermusicus speelde hij o.m. met Gidon Kremer, Christian Tetzlav en Emanuel Ax.

De Nederlandse celliste Ella van Poucke (1994) is een van de belangrijkste cellisten van haar generatie. Na haar studie aan de Kronberg Academy bij Frans Helmerson rondt ze deze in 2017 af aan de Chapelle Musicale Reine Elisabeth bij Gary Hoffman. In november 2015 won zij de 1e prijs tijdens het International Isang Yun Cello Concours. Daarnaast ontving zij o.m. de Leopoldium Award 2015, de speciale prijs als “erkenning van haar uitmuntende uitvoering tijdens de Grand Prix Emanuel Feuermann 2014, de Prix Nicolas Firmenich 2013, de 1e prijs van het Prinses Christina Concours en was zij Dutch Musician of the Year 2012. In 2013-2014 werd Ella, als Nederlandse “rijzende ster”, door het Concertgebouw uitgenodigd twee Carte Blanche-concerten te geven. Zij speelde verder in alle belangrijke zalen van Nederland en is ook regelmatig in vele Europese landen en de VS te beluisteren. Ook als soliste met orkesten maakt zij furore en maakte in maart 2017 haar debuut bij de Brussels Philharmonic in BOZAR. In de zomer van 2017 was zij Young Artist in Residence tijdens de NJO Muziekzomer. Ella werd onlangs genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs 2017, waardoor zij in 2018 ‘Artist in Residence’ van het Grachtenfestival was.

De Griekse meesterpianist Vassilis Varvaresos (1983) was in 1998 de jongste winnaar ooit van Young Concert Artists/New York. Daarna vielen hem nog diverse internationale prijzen ten deel, waaronder de 3e prijs van het Enescu-concours 2014 in Boekarest en de 2e prijs van de Monte Carlo Piano Masters in 2015. Hij rondde zijn studies af aan de Juilliard School/New York en aan het CNSM in Parijs. Vassilis is veelvuldig te horen in de meeste Europese landen en toerde door Japan en de VS met violist Noé Inui. Behalve als kamermusicus is Vassilis ook regelmatig te horen als solist met orkesten. Hij speelde solorecitals in zalen als Tonhalle/Zürich, de Wiener Musikverein en het Parijse Salle Gaveau en toerde door Korea, Japan en de VS, waar hij op vele belangrijke concertlocaties te horen was, zoals Morgan Library en Lincoln Center in New York en het Kennedy Center in Washington. Het jaar 2017 bracht hem diverse soloconcerten en recitals in o.m. Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Griekenland, Jordanië en Egypte. Vassilis heeft 3 CD’s op zijn naam staan; zijn 4e CD (getiteld ‘Valses’) kwam onlangs uit.

Beluister: Avondconcert Radio 4 vanuit De Doelen/Jurriaansezaal, 12 februari 2019

You Tube-Kanaal Compris AM, Pianokwartet Corneille

In samenwerking met Interartists Amsterdam